Stenar och svin

Mår inte så bra just nu...

Mår inte så bra just nu...

Att stenar inte är någon bra hundmat vet de flesta – utom min Kickan. Kanske hon har lärt sig det nu efter att ha varit hos veterinären, som fick öppna henne och plocka bort en stor kantig sten som hon stoppat i sig. Nåja, hoppas det går bra och vi har hitintills varit förskonade från skador på våra vovvar. Gamle Albin hade en period då han var helt hopplös på att äta stora stenar men som tur är var det en relativt kort tid innan han kom på bättre tankar.

Svinaktigt besök
Det var väl bara en tidsfråga och nu har det hänt. I stort sett samtliga av mina fodertunnor för fasanerna har omsorgsfullt förstörts av ett gäng grisar som kom på besök häromnatten. Självklart hade de också gjort en hel del förarbete inför kommande vårsådd.  Fler besök så lär jag inte behöva plöja till våren.  

Det är ju fullmåne nu så om jag orkar hålla mig vaken tänkte jag tillbringa några timmar i kurstorpet i natt och se om inte syndarna kommer tillbaka – en ekologisk skinka till Jul skulle inte sitta helt fel…

Vorsteh och grisar
En och annan använder med framgång sina vorsteh till grisjakten och diskussionen om vilken ras som passar bäst till denna jakt lägger jag mig inte i – det finns de som kan detta betydligt bättre än mig som helt saknar erfarenhet av grisjakt. Men en sak är säker mina vovvar kommer jag inte att släppa lösa på några grisar inte! Kanske är jag alltför blödig men som jag ser det är skaderisken alltför hög för att jag ska riskera mina kompisar som jag har så mycket trevligt tillsammans med. De där gubbarna med hår på brösten som med ett stort leende på läpparna menar på att man får räkna med lite spill och släpper X–antal hundar på grisarna ger jag inte så där väldigt mycket för…

Jodå – blir det en skadeskjutning har jag så klart kontakt med rutinerat folk som hjälper till…

En kommentar till “Stenar och svin”

  1. Peter på Hede skriver:

    Grattis igen hoppas det gick bra att hänga över grisen till lastaren. Nu när det luktar gris på torpet kanske hundarna byter villebråd.Det går nog bra med temperaturen då det redan gått över till plusgrader här.Det är nog bäst att du sitter några kvällar till för vi ligger på en statistik 1 skjuten/ 10 vaknätter.Lycka till Peter

Lämna en kommentar