Ibland bir man inte glad…

Nationaldagen startade bra, jag hade förberett en enkel övning på utkommandot för min favoritgrupp, söndagsgruppen. De lydiga hundarna jag sett tidigare hade bytt kostym och hund efter hund gjorde ett riktigt dåligt jobb. På mitt, som vanligt, lugna och pedagogiska sätt (hmmm.) förklarade jag hur mycket ett fungerande utkommando betyder både på jakt och på jaktprov. Förhoppningsvis är det många av kursdeltagarna som den närmaste tiden kommer att lägga ned några timmar till på träning av utkommando och det är vad jag rekommenderar de flesta att göra. Jag garanterar att ingen som gör det kommer att ångra sig!

Nationaldag i dag

Alltnog resten av dagen var det bara en glädje att se hundarna göra sitt jobb i vatten och hos kaninerna. Svårigheterna har ökats på allt vad vi gör och hos kaninerna släpper vi nu fler hundar åt gången. En och annan hund stoppar nu till och med spontant så snart långben ger sig iväg framför nosen. Inte så svår i ett hägn tycker kanske någon, jag säger bara prov först…

Lite trevligt var det också att på nationaldagen se några av tjejerna och deras hundar med blågula band – tack för det och tack alla för en riktigt, riktigt trevlig vårkurs! Så otroligt kul att se den utvecklingen hundarna haft under kursen – jag ska försöka se utkommandot som en parantes.

Kursen skulle egentligen vara slut i och med denna gång, men så kul som vi haft lägger vi på ett extra kurstillfälle och kommer att ha den egentliga avslutningen hos Ingrid Olofsson på Hedängen. Nya marker och nytt vatten är vad hundarna behöver nu.

En kommentar till “Ibland bir man inte glad…”

  1. Ullis skriver:

    Först och främst vill jag tacka för en otroligt rolig och lärorik kurs.Tror att det var flera med mej som blev rejält tagna på sängen när inte ut komandot fungerade och misstänker att det blivit många tim nedlagda på träning av detta komando sen vi sågs sist..Ha Ha
    PS.. Hoppas det ”vita vinet smakade”
    Ha det dott tills vi ses igen Micke o Ullis

Lämna en kommentar