Massor med münstervalpar

Vattenpassion

I dag har vi haft den första valpträffen för Herrskapets kennel. Otroligt kul med valpköpare som åker långa vägar för att komma på en valpträff. Den som hade längst resväg hade 110 mils enkel resa. Men som en investering i framtiden för sin hund ser åtminstone jag det som väl använd tid.

Vad jag fick se i dag var ett gäng mycket trevliga valpar, fyra och en halv månad gamla. Samtliga hade apporteringen med sig från födsel, att hämta en kanin var det många som fixade direkt och det kommer inte att krävas alltför mycket jobb från förarna för att det ska fungera riktigt bra – om nu förarna får till det där med beröm och korrigering i rätt tid så klart… Apportering i den här åldern måste vara en kul grej, kraven ska smygas in successivt. Vatten lär heller inte bli problem i framtiden, en stunds lek vid en av de grunda dammarna och vi fick se valpar som körde runt som bävrar i vattnet…

Många av dem som var här hade lagt en hyfsat bra grund för grundlydnaden men det är bara att konstatera att om inte förarna ganska så snart inser att nejkommandot måste fungera till hundra procent,  och att det är nu det är lätt att lära in det, så kommer många aldrig att få uppleva hur det är att ha en hund som fungerar under jakten. Även om en liten valp är gullig och mjuk att se på så är det lik förbaskat en hund med en hunds instinkter och sätt att fungera i en flock.  För både valparna och förarnas del hoppas jag att en stunds funderande på vad jag sa i dag resulterar i hundar som på nästa träff vet vad ett nej betyder och stoppar på kommando – då kan det blir riktigt kul!!!

Ett stor tack till alla som var här och stod ut med mitt tjat!

Bilderna är det Torun so m bjuder på, mer bilder kommer ni säkert snart att få se på hennes egen blogg

Snart midsommar
Till alla våra besökare här på sidan – Ha en riktigt fin midsommar, det tänker jag ha!

/ Anders L

En kommentar till “Massor med münstervalpar”

  1. Åse Kyttä skriver:

    Härliga bilder på underbara hundar! Snart kanske det blir en Münster Anders?

    //Åse

Lämna en kommentar