Om en trevlig setter och lite till…

Hundar och förare på träning i stort sett varje dag och nog är det härligt träningsväder alltid, inte minst om man har nära till vattnet. Engelsk setter är ofta på besök men med Irländsk setter ser jag mer sällan. Några norrmän har varit här på träning ett par dagar och med dem var en riktigt trevlig Irländare. Det var settern ”US” Kimbo, uppfödare Elin Wittusen med husse Odd Danielsen. Stabil, trevlig och lättlärd, alla mentala bitar var på plats och apporteringen lär heller inte bjuda på några svårigheter.

Två dagar
Under våren har jag gång efter gång kunnat konstatera att med någorlunda oförstörda hundar och med förare som är motiverade att jobba och göra det på rätt sätt så tar grundlydnaden max två dagar att få till. Då menar jag att inkallningen sitter hyfsat och att hundarna stoppar på kommando för kanin och fågel med förarna inom rimliga håll. Självklart krävs det mer träning på hemmaplan för att man ska känna sig helt trygg under jakten men man måste nog inse att behöver man lägga ned vecka efter vecka på den vanliga grundlydnaden med en vuxen hund så jobbar man på fel sätt… Med andra ord dags att sätta sig på stubben och fundera på vad man ska ändra på i sitt sätt att jobba.

Kickan och valpningen
Nog trodde jag att det skulle vara klart nu men icke sa Nicke. Nu har hon åtminstone börjat bädda i valplådan så förhoppningsvis dröjer det inte länge till – håll tummarna så allt går bra. Så snart det är klart ringer jag runt till valpköparna.

Klickfullt
Nu måste jag säga nej tack även till privatlektioner fram till och med september. Hur kul det än är så räcker inte tiden till. Välkomna att höra av er igen under hösten.

Lämna en kommentar