Jag blev inte besviken…

I går kväll var det dags, jag hade ordnat med ett särskilt prov i eftersöksgrenarna för söndagsgruppen som varit här under våren. Det var onekligen med en viss spänning jag gav mig iväg till provet som dömdes av Birger Knutsson.  Det var ju unghundar vi jobbat med men de flesta av förarna valde att starta i såväl Ukl som Ökl. Det finns egentligen bara en enda sak att säga och det är ett stort GRATTIS till er alla! Ni har jobbat kanonbra med era hundar och förhoppningsvis blir det lika bra resultat när vi ordnar ett fältprov senare i höst – eller hur?  Det blev väldigt många 10–10 i båda klasserna men visst, någon hund nådde inte ända fram men så är det alltid och även jag har fått vara med om att den där hunden som på träning går som en klocka plötsligt har något helt annat i tankarna när det verkligen gäller.

Björntjänst
Vi kunde så klart gjort det lätt för oss och ordnat provet på mitt eget vatten där vi tränat under våren.  Men jag är ju inte känd för att göra det lätt för mina kursdeltagare så vi ordnade provet på ett nytt vatten. Som jag ser det är det att göra deltagarna en björntjänst att ordna prov på samma vatten man tränat i. Hur svårt är det att hämta hem måsen i samma vass där den legat vecka efter vecka under träningen, eller att få unghunden att gå i på samma ställe den gått i gång efter gång? Nej, alla ni som fixade vattnet i går har verkligen presterat något med era hundar och kommer att ha betydligt bättre förutsättningar att det går bra när ni kommer prov på främmande – kanske en känsla som kan vara bra att ha i ryggen när ni kommer på ett riksprov och har fått en nia i fältbetyg och står där och ska göra vattenjobbet…

Vad som kan bli bättre
Resultatet var som sagt bra, Birger är en rutinerad domare som dömer enligt reglerna men också ser det hela jaktmässigt, precis som det ska vara. Men en sak som jag lik förbaskat inte var riktigt, riktigt nöjd med var avlämningarna av viltet – nog har jag tjatat om detta? Ok – ingen fick något neddrag för detta nu men slarvigt var det på många håll och det kan bli bättre! Nog är det retfullt att kanske tappa en ”pinne” på en sak som är så enkel att bättra på… Ja, jag vet, jag ska alltid ha något att klaga på, och jag vet också att även mina hundar kan slarva…

Bästa hund
När jag frågade Birger om vilken han ansåg vara dagens bästa hund blev det en bra stunds funderande. Det var många fullt likvärdiga hundar men till sist föll valet på Skogs Kira med sin förare Karl–Oskar Lund. Det valet var även mitt val och anledningen till valet var just de mycket fina avlämningarna. Vad var det jag skrev här ovanför…  

Grattis igen
Jag får massor av mejl från valpköpare och kursdeltagare som fixat sina eftersöksgrenar i år och det är jag glad för och tycker är skitkul, men jag orkar helt enkelt inte lägga ut namn och bilder på alla. Men ett stort Grattis ska ni ha allihopa!!! När förstaprisen kommer på fält, fjäll och skog – ja då ska jag försöka lägga ut det på sidan, och när era hundar får sina jaktchampionat – ja då lovar jag att lägga ut det på sidan…

Bilder blev det inga
Vi har filmat vid varje kurstillfälle under söndagskursen och det var vad jag ägnade mig åt även under provet. Med andra ord har jag inga bilder att lägga ut men kanske kan det bli en trevlig film att titta på så småningom.

En kommentar till “Jag blev inte besviken…”

  1. Mariela Lindgren skriver:

    Du ska ha stort tack för en väldigt rolig och lärorik kurs! Vi är många som har med oss mycket i bagaget i fortsatt träning!
    Å vad gäller avlämningarna så jo, visst finns det mer att arbeta på men tro mig, vi kommer alla jobba mer på just det! Det ”poäng”terades bra under provet tycker jag! Själv är jag jätte nöjd med avlämningen, inte för att den var perfekt, utan för att den fungerar så mycke bättre nu än för bar någon vecka sedan. Då kämpade jag med annat men hann med att trixa lite med avlämningen med innan provet så jag slapp ju avdrag. Hur nöjd jag än må känna mig så var det faktist oxå just avlämningen som jag känner att jag måste jobba mycket(!) mer på. Så plus å minus i samma paket! :-)
    Kommer lite foton från dagen på min blogg så småningom.. skickar nytt inlägg här då…

    Tack igen och jag ser fram emot fältet!

Lämna en kommentar