Första träffen för O-kullen

Nej det är inte Jana ni ser på bilden till höger, utan en av valparna i kullen som var så lik sin mor att jag tvekade lite om det verkligen var en valp när jag satt och sorterade bilder. Bara att hoppas på att valpen har något efter sin mor även när det kommer till jakten…

Första träffen för O–kullen, 3.5 månader, har avverkats i dag och allt såg helt Ok ut! Normala, pigga, trevliga valpar, och till min glädje valpköpare som hade lagt en riktigt bra grund för den kommande ovillkorliga jaktlydnaden.  Under dagen gick vi igenom grunderna för de viktigaste lydnadsmomenten, tittade på hur apporteringen ska påbörjas för att undvika de vanligaste misstagen och till och med lite fritt apportsök hann vi med. Hos valparna fanns anlag för spontanapportering, vilket alltid är trevligt, och som ni ser på bilderna här nere var det inte precis valpar med vattenskräck i kullen…

Nejkommando
Förvånansvärt nog hade flera av valpköparna redan nu ett fungerande nejkommando på sina valpar – bra jobbat!  Kommandot är inte helt lätt att få till på rätt sätt. Det ska ske blixtsnabbt och det rätta sättet är så klart som hundarna gör. Ser ni på några av bilderna här nere så ser ni hur en av valparna reagerar på ett ”nejkommando” och en korrigering av Britta som ville vara ifred där hon satt.

Jobba på med era valpar några minuter då och då under dagen men glöm inte bort frihet och lek – de är fortfarande valpar, även om det är ganska lydiga valpar…

2 kommentarer till “Första träffen för O-kullen”

  1. Claes skriver:

    Tack för en väl genomförd valpträff: bra och praktiska moment; en roande mix av allvar och humor; trevligt sällskap; suverän mat; och vackert väder! Inspirerande – med ett fungerande ”nej-kommando” och leklust så har du gett fina exempel på hur bra hundliv kan vara. Ser fram emot nästa träff i september! Inför resan norröver: Skitjakt!

    /Claes

  2. Anders skriver:

    Tack för en väldigt givande dag. Jag har fått massor med intryck och tips som ska smältas och omsättas i praktik. Kul att träffa de andra valpköparna och deras småttingar. Olle och jag kommer att somna ovaggade. I morgon blir det duvjakt med Frodo.

Lämna en kommentar