Asco vann NM skog!!!

Ascos första jakt i skog

Ni som hänger med på hemsida har säkert inte glömt min första pointer Asco, ni har kanske också sett honom i både min bok och mina filmer. Asco var och är en otroligt bra hund att han nu tillsammans med sin nya ägare Kjell Enberget blev den andra pointern i NM skogs historia att gå i topp gjorde mig inte särskilt förvånat.

Rapportering var inte svårt att lära Asco och redan på sin första skogsjakt visade han att han kunde sköta tjäder och orre lika bra som rapphöns och fasaner.

 Ett jättegrattis till Ascos nya husse Kjell som förvaltat en bra hund och gjort honom ännu bättre!!! Jag är också ganska säker på att lillhusse Ole Martin har en del i framgångarna, jag vet att även han jagar och går prov med Asco – bra jobbat Ole Martin och tack för att du håller mig uppdaterad om Ascos framgångar i Norge.

Det var fler än en som ville köpa Asco och med facit i hand är det väldigt skönt att kunna konstatera att vi valde helt rätt! Det var under stor vånda vi beslöt att sälja honom men han var helt enkelt lite väl jobbig att ha i huset under tikarnas löpperioder och med många tikar så blev det lite väl många veckor på året som var jobbiga. Lite av Asco har vi ju kvar här hemma, hans dotter Britta har skött sig suveränt under jakten och platsar bra flocken här hemma…

En liten fundering
Nu kan det väl snart inte finnas så många experter kvar som hävdar att det inte är bra att börja med träningen så tidigt som jag brukar göra…

2 kommentarer till “Asco vann NM skog!!!”

  1. Anette skriver:

    Tack Anders för att du ”tidigt” tränade oss att börja träna tidigt. Utan det arbetssättet/modellen, så hade vi inte kommit långt! Finns det verkligen ”experter” som inte förstår att det är en överlevnadsstrategi hos hunddjuret att lära sig det mesta innan ett års ålder. Att det är ett enormt slöseri med hundens förmågor att inte ge dem verktygen att ta vara på dessa förmågor, medan deras hunger på kunskap är som störst. Som du sa in någon av dina filmer, valpen får ju vara valp 23,5 tim om dygnet, då är det väl ok att träna 30 min varje dag, resultatet…. ja som sagt, det talar för sig själv. Grattis till Ascos framgång, det var du som lade grunden! 

  2. Jaana skriver:

    Kan bara instämma med föregående talare. Åt en fantastisk tjäder/orremiddag igår som unghunden (12 månader) och valpen (6 månader) ordnat. Trots att vår vuxna hund har varit skadad hela hösten, har vi frysen full – allt tack vare slynglarna som skött sig fint hela hösten. Utan tvekan så är det dej och dina träningstips vi har att tacka för att vi slipper äta köpe-kött i vinter! Och tack för en god middag igår oxå :)

Lämna en kommentar