Valpträff, fältträning och semester igen…

En kul och lite annorlunda valpträff blev det när jag samordnade den andra valpträffen med O–kullen med Sigrid Agenäs som hade valpträff med sin weimaranerkull. En hel del av tiden körde vi var för sig men lite nyttig samverkan blev det när vi tränade följa fritt vid sidan, passivitet och inkallning. Vilka valpar som var lydigas och bäst vågar jag inte tala om…

Efter jaktsemestern har jobbet hopat sig med fåglar, kurser och privatlektioner och det är detta jag nu tänker skylla på när jag måste erkänna att bilderna jag tog under valpträffen raderades av misstag. Är det några av deltagarna som lagt ut några bilder på sina hemsidor så lämna gärna en länk till dessa som en kommentar här nere. Nåväl, hursomhelst var jag nöjd med både mina valpar och inte minst mina valpköpare! Det hade jobbats där hemma och hundarna var fullt acceptabelt lydiga för sin ålder. Hoppas också att alla inser att den lilla jaktlust vi såg hos valparna bara var som en litet embryo mot vad som komma ska – med andra ord se till att kravet på ett omedelbart stopp vidmakthålles och förstärks. Nästa träff är det fågelsituationer som gäller, det är då det roliga börjar…

Fältträning
Bra väder, god vind och positiva deltagare med lydiga hundar gjorde att höstens första fältträning blev hur bra som helst. Ok, detta är mitt eget subjektiva omdöme men jag hoppas att även deltagarna uppskattade träningen. Hundarna fick jobba för sina fåglar men så ska det vara på en fältträning. En hel del snack blev det också om hur hundarna ska föras på fälten på bästa sätt och inte minst hur man ska jobba med den individ man har i kopplet.  Det fanns hundar som hittade fågel i snart sagt varje släpp och de fanns de som hade det ganska svårt med att finna några fåglar – orsaken till detta har jag en och annan fundering om men det vår vänta tills ett annat tillfälle. Nu är det snart dags att börja packa husvagnen igen för ytterligare en resa norrut och några dagars jakt på skog.

Som ni ser så klantade jag inte till mig med bilderna från fältträningen – håll till godo…

Semesterstängt
Som vanligt är jag glad om ni väntar med mejl, bok och filmbeställningar under tiden jag har semester. Det blir så väldigt fullt i mejlboxen annars… Tillbaka igen senast den20 september. Och än en gång – alla träningstider inklusive privatlektioner är fulltecknade året ut.

 

Lämna en kommentar