Nu kör vi svenskt!

Från och till har funderingar funnits att försöka gå över till ett svenskt foder åt hundarna. Då Christine och jag får några veckor sedan fick en inbjudan till fabriksbesök på Lantmännen Doggys fabrik i Vårgårda var det, efter den genomgång av fabriken vi gjorde, ganska lätt att ta beslut om ett foderbyte till Bozita Robur

Självklart föregicks bytet av en rejäl testperiod med vår fyrbenta flock. Men jag måste understryka att anledningen till att vi nu byter foder inte beror på att vi på något sätt varit missnöjda med det foder vi använt och rekommenderat under många år – det fodret har vi varit helnöjda med. Men onekligen känns det nu lite tryggt att veta att vi enkelt kan komma direkt kontakt med de som utvecklar och tillverkar det foder jag använder och att gå över ån efter vatten har ju aldrig varit särskilt smart…

Fabriken
Visning och information var klart intressant och det var onekligen på tiden att efter att alla år med hundar, och alla ton med foder som släpats hem, få se hur tillverkningen gick till. Vi fick vara med från det att råvarorna kom in i fabriken tills färdig produkt rullade ut. Prata med grabbarna på golvet som stod för de olika processerna och de ständiga kontrollerna. Dagen avslutades med ett besök hos de anställda katterna, och den kennel där ett stort antal hundar av olika ras gjorde blindtester på olika foder. Det är bara att konstatera att både Christine och jag var imponerade och inte kände någon tvekan inför ett foderbyte!

2 kommentarer till “Nu kör vi svenskt!”

 1. Hej.

  Själv så har jag ett foder som heter Standart (tillverkas i västra frölunda) och är väldigt nöjd med det. Dom har ris som enda spannmål. Om man har en hund som är lite kännslig mot spannmål så vill jag verkligen rekommendera Standart. Ett pluss är att det inte är svin dyrt heller.

  MVH
  David

 2. anders skriver:

  Hej David
  Visst finns det fler svenska foder, det skulle jag kanske ha nämnt. Genom åren har vi provat en del, dock inte det du nämner. Viktigt för mig är att det finns flera varianter inom sortimentet och att jag känner att jag har en möjlighet att påverka om jag inte skulle vara nöjd i framtiden. Priset är så klart viktigt men lite brukar det ligga i vad min gamle far sa – att köpa billigt är att köpa dyrt… Vissa foder kräver en betydligt större fodergiva.

Lämna en kommentar