Jaga mycket och gör det lite svårar för dig…

Du som fyller säcken under jakterna känner till problemet. Desto mer vilt du fäller desto mer triggar du hundarna. Den där lugna fina hunden som respekterade så bra när du gick där med startpistol under träning förvandlas snart till ett blodtörstigt vilddjur under jakten… Skjuter du bra och fåglarna packar ihop och faller döda ned går det väl an, då kan du ta det lite lugnt med apporten eller hämta själv. Men några vingade fåglar där du skickar hunden mer eller mindre i skottet gör det svårare.

Och tro mig även mina små ögonstenar genomgår en förvandling under jakten, inte minst då jag ibland måste minska ned kaninbeståndet här hemma. Jag vill inte chansa på att kaninerna hinner iväg till något gryt så även om träffen verkar bra, som faktiskt händer, så skickar jag hundarna i stort sett direkt efter skottet – och skaffar mig så klart problem ibland… Men å andra sidan det är ju för jakten jag har hundarna och problem är till för att lösas…

Lämna en kommentar