Kurs – nu är det vår!

Det måste helt enkelt vara vår. Det är på våren jag startar mina kurser och har så gjort i fyrtiofem år. Lika kul är det fortfarande men kanske var jag lite nervösare då jag stod inför den första gruppen på 60–talet,  även om jag då trodde att jag kunde det mesta om hundar och dressyr, nu vet jag bättre… I helgen startade årets första kurs, en grupp med strävhår, korthår, münster och en drent (drentsche patrijshond). Hundarna verkade trevliga och lättjobbade, om jag har rätt får vi se längre fram… Grundlydnad och apportering är ett måste för att kunna jobba vidare med jaktdressyren och det var vad vi började med. Läxor delade jag som vanligt frikostligt ut. Några i gruppen var helt nybörjare och några hade kommit långt med sina hundar, så är det för det mesta men förhoppningsvis kommer alla förare får ut vad de tänkt sig av kursen och att jakt och prov fungerar till hösten.

Inkallning i detta läge är inte alltid så lätt...

En kommentar till “Kurs – nu är det vår!”

  1. Torun Brate skriver:

    Tack för en trevlig och lärorik kursdag.

Lämna en kommentar