Pointern Astrid – total träningstid första veckan 4- 5 minuter

Gissa om jag kommer att springa när jag blir stor...

Målsättningen är att jag ska försöka skriva några rader om Astrid varje vecka . Notera att jag skrev målsättning och inte att jag lovade göra detta. Då många skyller på tidsbrist för att hundarna är totalt olydiga har jag bestämt mig för att dagligen notera hur mycket tid på träning jag lägger ned. Det blir så klart cirkatider, men någorlunda rätt ska det bli. När jag skriver träning så menar jag just träning och räknar inte med tiden för alla rastningar, kissturer eller sitta i knät framför TV:n. Detta gör ju alla med sina valpar hoppas jag, tidsbrist eller inte…

Träning är kanske fel ord så här i början men jag kör på det… Nå vad tränar jag då – jo det är ganska mycket, faktiskt det mesta som en pointer ska kunna. Inkallning, stannakommando, avance, apport, rumsrenhet. Givetvis görs allt med godis och uppmuntran än så länge. Som ni ser i rubriken tar det inte lång tid – att säga stanna och ge en godbit tar inte många sekunder per gång, inte en inkallning heller så på en vecka blir det inte många minuter… Varje dag blir det en morgonpromenad där Astrid och jag är ensamma. Det är viktigt att hon själv, utan stöd av övriga flocken får tid att upptäcka närmiljön och allt nytt som finns att se, lukta och tugga på…

Hur långt har vi kommit med träningen? Inte långt alls, inkallning betyder att hon kommer när hon vill – kanske ska jag försöka ändra på detta i slutet av nästa vecka. Stanna fungerar bra inom en till två meters håll – precis enlig plan och som det brukar vara med alla hundar. Apport, lustapport gör jag mest för att det är kul. Apporterar gör hon och springer sedan åt helsicke åt fel håll med apporten – också det precis som det brukar vara. Avancekommandot är alltid bra att vänja dem vid – brukar ha glädje av detta längre fram.

Det där med vingar på ett metspö som många roar valparna med för att kolla eller träna stånd har jag aldrig gjort. Har jag köpt en pointer från Robert Gill och Skjerpholtets kennel så förväntar jag mig att jag köpt en stående fågelhund, alltså en hund som står för fågel när det är dags – det har alla mina hundar gjort och så kommer även Astrid att göra. Nu får bilderna och kommentarerna till dessa tala för sig själva – håll till godo…

2 kommentarer till “Pointern Astrid – total träningstid första veckan 4- 5 minuter”

 1. Karin skriver:

  Vad roligt att få läsa om er första tid med träning! Underbara bilder också, önskar att jag hade lite mer sånt där dokumenterat från valptiden här med. Kan för övrigt meddela att nu är det smått från både kanadagås och knipor i dammen utanför huset i år igen, så nu får jag ta till mig dina råd från telefonsamtalet härom helgen om jag ska våga ge mig ut på någon vattenträning på ett tag… Tack igen för tipsen!
  /Karin

 2. Tommy och Helene skriver:

  Hej Anders
  Grattis med ny pointer,hon ser riktigt søt ut. Ser oxå att både sitten och apporten redan ær i gång!!. :),
  Lycka till vidae. Vi hørs o ses.

  Hej från Kennelfrierfjorden. helene o Tommy.

Lämna en kommentar