En kall dag med Queen, Qool och Quno

Har man bestämt att träna så får det bli så även om kylan biter i skinnet.  Det blev en liten improviserad valpträff i helgen och för att få miljöombyte träffades vi hos Martin, Qunos husse, på Kållandsö. Valparna besvärades inte märkbart av kylan och lite träning på apportering, markering och utkommando blev det.  Men det som kanske gav mest var den träning vi gjorde på snötäckta fält där valparna fick springa i stort sett som de ville med enda kraven att de inte fick dra in i skogen och inte leka med varandra. Nog så nyttiga lärdomar att ha med i bagaget när vi om drygt ett par månader träffas hos Stefan Nilsson i Skåne för vårträning. En värdefull bonus blev det också när valparna per automatik började lära sig att inte bry sig om de visselsignaler och kommando som inte kommer från husse… Jodå – lite fågel fick de också prova på även om förhållandena för att rapphönsen skulle trycka inte var det bästa…

Härliga valpar och suveräna valpköpare gav en fin dag och avslutningen då Caroline bjöd på en himmelskt god svampsoppa var klockren! Massor med tack till Caroline för det!

Fortsatt träning för Queen…
Nu blir det i stort sett totalstopp för allt vad träning heter en tid. Vi har nått långt (om jag får säga det själv) och allt har gått hur bra som helst men jag börjar nu se på henne att det är dags för en viloperiod. Det känns rätt att göra ett uppehåll nu när allt är på topp och låta henne smälta alla intryck och bara vara hund ett tag. Med rådande väderlek passar ett träningsuppehåll extra bra… För att inga missförstånd ska uppstå så är en viloperiod inte det samma som jag tillåter henne att strunta i att komma när jag kallar på henne eller att ignorera ett stannakommando…

Lämna en kommentar