Besviken och nöjd…

Nu har gissningsvis cirka 1000 personer läst inlägget här nedanför där jag frågar efter vilka egenskaper som ni prioriterar hos en stående hund. Om vi räknar med att 800 av dem som läst det har en stående hund, ja – då tycker jag det är jäkligt dåligt att inte fler kan ta ett par minuter av sin dyrbara tid och lämna en kommentar. Stort tack säger jag till er som hitintills tagit sig lite tid att tala om hur ni tänker. Jag vet att väldigt många är intresserade av den här frågan och jag är som sagt både besviken och förvånad att inte fler hjälper till. Det kan väl inte vara så illa att ni inte har en susning om vad ni egentligen vill se hos er hund… Jodå – jag kommer med min prioritering så småningom… Och snälla ni, skärp till er lite och hjälp till med sidan om ni nu tycket det är kul att det händer något på sidan då och då.

Eftersöksgrenar i dag och jag är nöjd…
Eftersöksgrenar, spår och vatten, för de kontinentala hundarna pågår nu i hela landet. Man kan göra på två sätt, antingen göra det lätt för sig och starta på samma vatten där man tränat otaliga gånger, eller åka ut på prov på helt obekanta marker och vatten. Att starta på ett vatten där man gång efter gång tränat är ingen större utmaning och knappast utvecklande för hunden.  Misslyckas man där ska man kanske fundera lite över vad man håller på med eller rättare sagt hur man ska förändra sin träning…

De som känner mig vet att jag sällan väljer den lättaste vägen så givetvis anmälde jag Queen till ett prov på helt okända marker och vatten. Mellansvenskas ordinarie prov blev valet. Att jag sedan lyckades få med mig ett par av mina valpköpare i Q-kullen var så klart hur kul som helst.

Den lilla svarta anteckningsboken var som vanligt med för att notera de kritiska kommentarer om prov och domare som jag är ökänd för… Domare för dagen var Ingermar Roselin och provledare Peter ”Pekka” Pellikka.

Alltnog, inte en enda kritisk notering kunde jag komma på – jag börjar kanske bli gammal. Komplett inbjudan, bra vägbeskrivning, bra skyltat, suveränt bemötande (som alltid i Mellansvenska), tänd grill, bra genomgång av domaren före provet, kritik framförd på ett positivt sätt vid bedömningarna, suveräna funktionärer, full koll på viltet, som givetvis var fräscht och bra, till och med bra väder hade de fixat. Stort tack till Mellansvenska för allt detta!

Marker och vatten
Spårmarkerna var lätta och med lätta menar jag att vi slapp hyggen och bergsbestigning för hundarna. Viltet var som sagt var bra och rävarnas vikt låg mellan fem och fem och ett halvt kilo.

Vattnet var både kul och intressant. Första gången jag startat på ett elitvatten där man inte kunde se området där truten låg (skymt av en udde). Hundar som inte tog dirigering hade uppenbara problem. Skickade man hunden i rät linje mot truten kom de väldigt nära udden med risk att de gick upp på land och sedan drogs mot vinden allt längre upp på land. Med Queen valde jag att skicka rätt ut i sjön, mot öppet vatten, och sedan vinkla henne höger runt udden – och det funkade…

Resultat
Så mycket nöjdare kan man inte bli. Samtliga tre Q-kullare fick full pott på både vatten och spår i Ökl. Det var förutom min Queen, Mats Eriksson med Qleo och Martin Hallberg med Quno som startade. Att det var Martins första prov någonsin gör inte saken sämre – bra jobbat!!! Q-kullarna fyller ett år om några dagar så visst var det kanske lite tidigt att starta Queen i Ekl också. Men har man tränat så har man. Bra gick det även i Ekl med en tia på vattnet och en pinne ner till en nia på rävsläpet.

Gott om duktiga hundar och förare i Västsvenska
Åse Kyttä med sina två münster, Jimmy Johansson och Jens Nyström med sina trevliga strävhår, samtliga från Västsvenska var också på plats och gjorde bra resultat. Grattis till er och så klart också till alla från mellansvenska som startade!

 

En kommentar till “Besviken och nöjd…”

  1. peter "pekka" pellikka skriver:

    Tack för att du uppskattade vårat arrangemang.
    Jag hoppas att ni hade en lika rolig o trevlig dag som jag,och
    hälsar er välkommna även nästa år.
    Mvh Pekka

Lämna en kommentar