Ser fram mot en valp i maj…

IdaMärkligt egentligen, att man efter alla år med hundar är lika förväntansfull varje gång en ny valp är på gång…
Efter mycket funderande hit och dit, pointer eller setter, bestämde jag mig för att det fick bli en setter denna gång. En tikvalp efter Lady Rose som jag hade förmånen att träna under hösten. Kanske blir det den lilla ni ser på bilden som kommer att flytta hem till mig i början av maj… Bilden har jag fått av uppfödaren, Torun Brate.

Facebook
Onekligen är det snabbare och lättare att göra små inlägg på Facebook jämfört med att uppdatera hemsidan. Självklart kommer jag att fortsätta skriva på hemsidan men allt oftare blir det bilder och filmklipp om vad som händer med hundar och träning genom inlägg på Facebook.

Ni som vill se mer av hur jag tränar – unghundar och trög avance
Förutom min settervalp kommer jag att träna ett par unghundar till under våren, en äldre hund med rejält trög avance har jag också lovat att titta på. Någon utmaning ska man ha…
Om allt går enligt plan kommer jag att varje eller varannan vecka lägga ut något litet filmklipp på Facebook där jag visar hur jag jobbar och hur träningen framskrider. Det mesta av hur jag jobbar med hundar har jag redan visat på mina filmer men varje hund är unik och kräver sitt sätt att jobba så både för egen del och för er som frågat efter mer filmklipp på Facebook ska jag göra ett försök med några små videoklipp…

Av flera anledningar kommer jag att lägga de flesta av klippen på min tidslinje så bara mina vänner kan se dem, alltså inte i någon av de grupper som finns. Känns som jag har lite bättre koll då och kan vara lite friare med vad jag visar…

Ett litet klargörande måste jag komma med efter alla frågor om var man hittar min Facebooksida… Jag har ingen egen sida eller grupp på Facebook. Grupper finns det överfullt av och att administrera en grupp eller sida har jag vare sig lust eller tid till. De fågelhundsvänner som vill följa mig får helt enkelt skicka en vänförfrågan till mig.

Om jaktprov igen…
Gång efter gång läser jag inlägg på Facebook där människor som sälla eller aldrig startar på prov beklagar sig över hur dåliga provhundarna är med stötar, tomstånd, missade fåglar och allt vad det är. Lite patetiskt tycker jag och kommer onekligen att tänka på det där ordstävet ”surt sa räven om rönnbären”

Ok – jag har minskat ned mitt provdeltagande rejält men har åtminstone startat på ett prov i nu i vår. Har anmält mig till ytterligare ett prov, få se om jag kommer med. Säga vad man vill om prov, det finns nackdelar också, men när man får se duktiga hundar och förare från olika delar av landet som man inte sett tidigare ger det åtminstone mig både inspiration och en rejäl kick till att fortsätta träna och framför allt vad jag ska lägga tyngdpunkten på i träningen. Att man också får träffa en massa trevliga människor är ju en klar bonus…

En kommentar till “Ser fram mot en valp i maj…”

  1. Robert skriver:

    Blir kul att  följa! 

Lämna en kommentar