Träningstips S, N, DK

Landinarnas träningstips

Tipsen har många år på nacken men då de finns på fler språk låter jag dem ligga kvar…

Landinarnas träningstips

Landinarnas träningstips.

Kanske är det övermodigt att påstå att Landinarnas Träningstips har blivit en klassiker i fågelhunds-Sverige, men frågan är om det likväl inte är sant.
Tipsen har funnits på nätet, helt gratis att ladda hem, under sex år. När jag nu, februari 2009, kollade i statistiken över hur många som laddat ned tipsen under de senaste tolv månaderna noterade jag 19 614 nedladdningar!

Kanske är jag lite dum…

Ja, ja, en del nickar instämmande nu. Under de sex år tipsen funnits på nätet, och om man räknar med samma siffror varje år, blir det 117 684 nedladdningar – etthundrasjuttontusen! Med en liten betalning för varje nedladdning kunde jag gjort som de stora pojkarna och tillbringat vintern på varmare breddgrader med en paraplydrink i handen… Å andra sidan, vad ska jag där och göra? Kan jag ha det så mycket bättre än att bo mitt i skogen omgiven av en massa hundar…

Var så goda!

Jag bjuder fortfarande på Träningstipsen och med en
särskild hälsning till fågelhundsvännerna i Norge och Danmark, nu även på norska och danska!

Tänk på att tipsen har några år på nacken. Se tipsen som en introduktion till min bok och mina filmer – där hittar du allt du behöver veta och mer därtill. Har du en liten budget och tycker det blir dyrt med både bok och filmer så beställ åtminstone valpfilmen. Jag garanterar att du kommer att ha nytta av den och din hund kommer att bli glad…

Ladda hem pdf.filen med Träningstipsen

Träningstipsen på svenska

Träningstipsen på danska

Träningstipsen på norska

Boken tar inga genvägar och finns nu att ladda ned gratis i PDF format.

Från valp till färdig fågelhund

Från valp till färdig fågelhund

I menyn på första sidan, under bok och filmer ser du hur du laddar ned boken.

Den största skillnaden mellan träningstipsen och boken är att boken inte tar några genvägar. Många avsnitt är dessutom helt nya och kanske det allra viktigaste – under åren som gått sedan jag skrev tipsen har jag jobbat med ännu fler egna hundar, både brittiska och kontinentala och även varit mer eller mindre inblandad i träningen av några hundra stående fågelhundar som ägs av andra. Efter många av träningspassen och kurserna har jag gjort små noteringar om vad jag tycker skulle kunna göras annorlunda för att få en snabbare och säkrare inlärning av momenten.

Dessa noteringar har jag haft som underlag när jag omarbetat det jag tidigare skrivit i träningstipsen. Boken beskriver dessutom momenten utförligare och har mängder av illustrativa bilder och är därför betydligt mer komplett än träningstipsen.
Med andra ord är jag själv helt övertygad om att även den som redan läst träningstipsen inte kommer att bli besviken på boken.